fbpx
Onko lantionpohjasi kunnossa?
Miten muuttaisit lantiosi toiminnallisuutta?
Miten hoidat lantion alueesi tasapainoa?
Onko sinulla istuessasi kehonpaino tasaisesti molempien istuinkyhmyjen päällä?
Onko sinulla ollut ongelmia lantion alueella, kuten kireyksiä, kipuja tai väärä asento?
Kärsitkö SI-nivelen toiminnan ongelmista?
Oletko istumatyöntekijä ja lonkankoukistajat muistuttavat kireydellään?
Onko synnytys muuttanut lantiosi toimintaa?
Miten arkesi muuttuisi, jos lantionpohjasi toimisi hyvin?
Previous slide
Next slide
Toinen nainen koukkuselinmakuulla toinen nainen ohjaa Pilates-renkaalla

Keskivartalotreeni ylläpitää hyvää ryhtiä ja selkäsi pysyy terveenä

Keskivartalotreenissä on tärkeätä aktivoida vatsalihakset oikein. Usein vatsalihasharjoitteet tehdään liian intensiivisesti ja aktivoidaan liiaksi lonkankoukistajia ja luullaan käyttäneen syviä lihaksia. Lantion kokonaishallinta on avainasemassa, kun keskivartaloa vahvistetaan. Lantiota voidaan sanoa koko kehon perustaksi.

Keskivartalotreeni ryhdin tuki

Keskivartalon lihaksiin kuuluvat suoran ja vinojen vatsalihasten lisäksi pallea, lantionpohjanlihakset, syvä poikittainen vatsalihas ja selän syvät lihakset. Nämä yhdessä tekevät tuen lannerangalle, selkärangan alimmalle osalle. Keskivartalon lihaksista käytetään usein nimitystä ”ydintuki” tai ”voimanpesä”, jonka aktivoituminen pitäisi tapahtua aina ennen kaikkea liikettä. Liikkumisen kannalta ydintuki onkin erityisen tärkeä – vahvat keskivartalon lihakset tekevät kaikesta liikkumisesta voimakasta, vaivatonta ja turvallista.

Lantionpohja on keskivartalosi lattia

Kun aktivoit lantionpohjasi, aktivoituu myös syvimmän vatsalihaksen eli poikittaisen vatsalihaksen tuki. Poikittainen vatsalihas on lantion ja rintakehän välissä ja sen tehtävänä on tukea sinua kohti keskustaa. Se on yhteydessä selkää tukeviin pieniin tukilihaksiin (multifidukset).  Lantionpohja toimii pallean kanssa yhdessä luoden keskivartalolle voimaa.

Lantion asento vaikuttaa keskivartalosi tuen muodostumiseen

 Lantion asento vaikuttaa niin rintakehän, niskan, pään, keskivartalon ja alaraajojen toimintaan. Monet erilaiset kivut ja vaivat voivat johtua siitä, että lantio on virheellisessä asennossa. Eikä tilannetta paranna se, että useimmat istuvat päivän aikana aivan liian paljon, jolloin lonkankoukistajat kiristyvät ja vievät lantiota väärään asentoon. Miltä sinusta tuntuisi, jos lantiosi olisi sekä tukeva että joustava ja se mahdollistaisi koko kehosi vapaan liikkumisen ilman kipua?

Oletko kärsinyt pitkittyneestä kivusta?

Pitkäaikaiset kireydet ja kiputilat ovat ehkä aiheuttaneet sinulle liiketuntoaistin heikkenemisen, jolloin et enää tunnista, missä asennossa seisot tai kävelet.Tarvitset harjoitteita, mitkä herättävät hermostosi taas toimimaan oikealla tavalla ja aktivoimaan lihastukesi oikeassa järjestyksessä sisältä ulospäin.

Videokurssilla vahvistat heikkoja lihaksia ja venytät kireitä lihaksia, jotta lantiosi alueen  lihakset toimivat oikein ja  luut pääsevät oikeaan asentoon.Venyttelyt teet rauhallisesti hengityksen tahdissa, jolloin pumppaat hapekasta verta lihaksiisi ja se avaa ja rentouttaa lihaksiasi.

Suosittelen sinulle seuraavaa kurssia. Kurssin aihepiirit näet alla osioittain.

OSa 1

Toimivampi lantio

Lantion toimivuuteen vaikuttaa ensinnäkin lantion asento. Teemme harjoitteita lantion neutraaliasennossa, jotta lihasten aktivointi tapahtuu oikein. Osio sisältää myös teoriaa alueen toiminnallisuudesta.

Osa 2

Lantionpohja toimivaksi

Lantionpohja on ikään kuin kehosi lattia. Kun lantionpohjan lihakset aktivoidaan liikkeen yhteydessä, saadaan lantion alueelle vahvuutta ja hallintaa. Harjoittelemme lantionpohjalihasten tunnistamista liikkeiden yhteydessä. Osio sisältää myös tietoa alueen toiminnallisuudesta.

Osa 3

Vakautta lantioon

Lantiosi vakaus edesauttaa normaalin ryhdin ylläpitämistä. Sinun tulee hallita lantion asento lantionpohjalihasten kautta. Kun lantionpohjan lihakset aktivoidaan liikkeen yhteydessä, saadaan lantionalueelle vahvuutta ja hallintaa. Osio sisältää myös tietoa alueen toiminnallisuudesta.

Osa 4

Lonkankoukistajat suuressa roolissa

Lantion neutraaliasento voi muuttua esim. lonkakoukistajien kireyksien vuoksi. Lonkankoukistajat ovat kaksiosainen lihaksisto, jotka kiinnittyy koko matkalta lannerankaan ja voi aiheuttaa lantion liiallisen kallistumisen eteen. Teemme venytyksiä lonkankoukistajille ja yhdistämme voimistavat harjoittelut vatsalihasten kanssa yhteistyöhön.

Osa 5

SI-nivelen vahvistaminen

SI-niveleen kohdistuvilla harjoitteilla vahvistamme lantiosi vakautta. SI-nivelen liiallinen löysyys aiheuttaa liiaksi liikettä ristiluun ja SI-nivelen kohtaan ja se voi ilmaantua kipuna. Osio sisältää myös tietoa alueen toiminnallisuudesta. .

Osa 6

Kootusti liikkeet Liikepankiksi osa 1.

Osioiden liikkeet on koottu peräkkäiseksi liikesarjoiksi, jolloin voit suorittaa ne omana jumppatuokiona. Näissä osioissa ei ole varsinaista teoria- ja anatomiaosiota.

Osa 7

Kootusti liikkeet Liikepankiksi osa 2

Osioiden liikkeet on koottu peräkkäiseksi liikesarjoiksi, jolloin voit suorittaa ne omana jumppatuokiona. Näissä osioissa ei ole varsinaista teoria- ja anatomiaosiota.

Osa 8

Miten mittaat hyvinvointiasi

Kun haluat selvittää tarkemmin oman kuntotasosi, kerron sinulle millaisia mahdollisuuksia on helposti saada tietoa nykytilanteestasi. Mittaukset myös motivoivat tekemään harjoitteita ja voit halutessasi tehdä mittaukset jonkin ajan kuluessa uudestaan ja näin todentaan, mitä tuloksia olet saavuttanut.

Verkkokurssi keskivartalon ihmeeseen

"Selkeät ja rauhalliset ohjeet! Päätin lähteä tekemään tämän osion aina aamuisin. Olen huomannut näin aloittelijana hyväksi taktiikaksi katsoa ja kuunnella osiot pariin kertaan ja sitten tehdä itse perässä."
Oona 55v

Opit mukanasi loppuelämäsi

Opit hoitamaan kehoasi uudella tavalla. Opit säilyvät kehosi lihasmuistissa loppuelämäsi.

Kurssit käytössäsi ilman aikarajaa

Materiaali on käytössäsi ilman aikarajaa. Voit kerrata asioita omaan tahtiisi ja palata aiheeseen aina uudestaan.

Tyytyväisyystakuu

Kun teet harjoitteet ohjeiden mukaisesti ja saat hyviä tuloksia, kerro siitä myös muille. Ja jos et koe saavasi niistä mitään hyötyä, ilmoita tyytymättömyytesi ja saat rahasi takaisin.