fbpx

”Niillä, joilla ei ole aikaa kehon huoltamiseen, on usein aikaa kehon ongelmiin.”

Anne-Mari Kehontunne-videokurssi osa 2.

Anne-Mari kertoo , miten hän on kokenut kehontunne-videoverkkokurssin lantion alueen harjoitteet, jotka on erityisesti suunniteltu tasapainottamaan lantion toimintaa.

Lue tästä linkistä lisää:Lantio ja luovuus verkkokurssi

Anne-Mari työskentelee lihavuusklinikalla.

Tästä löydät blogin osa 1.

 

” Hei Armi,

Tässä havaintojani lantio-osuuden osalta.

Anteeksi viive, tässä on ollut taas kaikenlaista ..  ja oikeastaan ihan hyvä, etten heti ensimmäisen harjoituskerran jälkeen vastannut, koska vasta kun tein tehtäviä ilman ohjausta, tajusin, miten paljon keskittymistä vaatii se, ettei tee harjoittieta vaan pakara- tai muilla pintalihaksilla.

Tunnen, että lantioni on oikeassa kulmassa suhteessa rintakehääni.

Lantioni on melko kapea ja lonkkani aika jäykät. Onneksi toistaiskei ei ole ollut sen kummenpaa vaivaa lantion alueella. Usein synnyttäneillä naisilla tulee myös ongelmia lantion aluelle, niistä olen kuitenkin säästynyt.

Jos haen rentoutusta lantiolleni, koen nimenomaan nuo rauhallisesti tehtävät lantiopohjaharjoitukset , lihasten lämmittelyt ja venyttelyt sopivan minulle.

Lantiopohja lihaksiin keskittyminen vaati toisiaan keskittymistä,sillä se ei ollut kovin helppoa. Piti todella miettiä ohjeita ja rauhoittua keskittymään tekemiseen huolella.

Tunsin kyllä, että paino lantiollani jakautui harjoitteiden aikana tasaisesti.

Erityisesti pidin selkärankarullaus- liikkeestä. Ja ohjeistuksen avulla löysin kyllä myös pakaralihasten aktivoinnin. Liike tuntui ihanalta ja tunsin, että jo muutaman rullauksen jälkeen selkäni kiitti.

Uskon, että liikkeet oikein tehtynä varmasti ehkäisee virtsan karkailua, mikä on myös usein ongelmana, kun lantiopohja ei anna oikeaa tukea. Toistaiseksi tuota vaivaa ei ole, mutta kun ikää tulee lisää ,niin monelle niin käy. Ehkä seksielämäkin säilyy viriilinä ,kun myös lihakset ovat kunnossa 🙂

Vaikeinta on löytää kotona aikaa alkaa tehdä näitä harjoituksia. Vaikenta oli hahmottaa lantionpohjan kuppi.

Terveisin Anne-Mari!

—–

Kiitos Anne-Mari huomioistasi.

Ajankäytön hallintaa

Kun tutustuu omaan kehoonsa paremmin, myös sen toiminta tasapainottuu ja paranee.
Toki tuo ajankayttö on usein syynä, että oman kehon huoltoa laiminlyödään.
Minusta tässä on hieno viisaus meille kaikille mietittäväksi:
”Niillä, joilla ei ole aikaa kehon huoltamiseen, on usein aikaa kehon ongelmiin.”
Kyse on varmaankin ennen muuta päätöksestä. Ja harjoitteita voi jakaa esim. aamulle osa ja illalle osa. Voi myös keskittyä siihen kehonosaan, mikä juuri nyt kaipaa huoltoa.
Lantion alueen ongelmat ovat erittäin yleisiä. Lantion tulee olla tukeva, koska ylävärtalon paino siirtyy lantion kautta alaraajoille.
Neutraalissa asennossa lantio on keskiasennossa – ei kiertyneenä tai kallistuneena eteen tai taakse. Silloin lannerangassa on luonnollinen notko.
Lantion asennon muuttuessa painopiste siirtyy ja keho kuormittuu epätasaisesti. Kun jokin kehon osa ei tee omaa työtään, toinen kohta joutuu kompensoimaan heikkoa kohtaa. Yleensä heikot tukilihakset aiheuttavat pinnallisten ja suurempien, voimaa tuottavien lihasten yliaktivaation, mikä tuntuu jumituksina ja kipuina raajoissa ja selässä.
Olet Anne-Mari tehnyt paljon hyviä huomioita kehostasi, joten tästä on hyvä jatkaa kurssia eteen päin.
T: Armi
armi@kehontunne.fi