fbpx

Ainutlaatuinen ihminen!

 

Jo kypsään ikään ehtineenä on oma keho tullut melko tutuksi. Mutta aina voi oppia siitä lisää. Olen saanut olla melko terve koko elämäni ja siitä olen hyvin kiitollinen. Haluan myös pitää itsestäni huolta.

Mikä sitten johtaa siihen, että suuri osa meistä ihmisistä ei ole sinut oman kehonsa kanssa. On ällistyttävää, miten pienetkin sanomiset voivat vaikuttaa omaan suhtautumiseen omaan kehoon läpi elämän.

Oletko itse syyllistynyt siihen, että peiliin katsoessasi hoet itsellesi mantraa ; ”Voi mikä läski mää olen”,

”Mun takapuoli roikkuu! ”, ”Hyi kun mulle on tullut selluliittiä reisiin.” jne.

Jos sinä ajattelet, että Sinä olet ystäväsi, jolle sanot noin , eikö ystäväsi loukkaantuisi, jos sanot hänelle, että oletpa sinä läski. Jos ystäväsi loukkaantuu, niin miksei myös oma kehosi?

Jos lapsi ollessaan 10v on saanut kuulla terveydenhoitajalta, että sinulla on 3 kg ylimääräistä painoa, joten tarkkaile tuota. Ei ole ihme, jos sitten lapsi alkaa peilaamaan itseään päivittäin peilistä. Olenko huono? Olenko epäonnistuja? Nämä ajatukset liikkuvat varmasti lapsen mielessä ja jäävät alitajuntaan.

Kuinka usein me vanhempina syyllistytään lapsiemme arvosteluun. Nämä kaikki jää syvään kehon muistiin, joita me ei osata purkaa kuin piiskaamalla ja rankaisemalla kehoamme lisää.

Jos olemme loukanneet itseämme, emmekö voisi olla armollisempia ja lähestyä itseämme lempeästi kuunnellen ja tunnustellen sekä ymmärtäen.

Ihmiskeho on ihana taideteos, jota kannattaa huoltaa. Ei mikään muu tässä maailmassa ole niin tärkeätä kuin arvostaa itseään ja sitä kautta oppia arvostamaan myös muita ihmisiä.

Jos sinua on arvoteltu ulkokuoresi takia, on tärkeätä tietysti pyrkiä antamaan anteeksi arvostelijalle. Vaikka et hyväksyisikään hänen tekojaan, anna anteeksi . Ehkä hän purkaa omaa pahaa oloaan sinuun. Jos annat anteeksi, nuo harmittavat sanat eivät enää tee harmia sinun kehontunteelle.

Kuulin, kun mieheni neuvoi kauniisti poikaamme : ” Muista, ettet koskaan hauku tyttöjä. Ne tulee muistamaan sen aina ja sitä et saa tekemättömäksi”.

Ota vastaan ihana kehontunne!