post

Luin oikein Helsingin Sanomista!

Tiedätkö sen tunteen, kun olet selittänyt jotain asiaa jo vuosia ja sitten se julkaistaan uutisena valtamedioissa.

Kun Sinä tai minä esitimme asiaa jo kauan sitten, saatoimme saada nauravia kommentteja, epäilyjä ja hulluksi leimaamisia.

Minä olen saanut kokea tätä niin monesti edelläkävijänä, mutta on tärkeätä tunnistaa, milloin asiat ovat tosiaan tärkeitä ja niille on myös oikeutettu sisältö.

Toki on niitäkin kertoja varmaan ollut, joissa olen ollut väärässä, mutta niitä on ollut tosi harvoin, ainakin omasta mielestäni 😊.

20 vuotta olen Method Putkisto Pilates-ohjaajana ohjannut ihmisiä rauhoittumaan ja kuuntelemaan omaa kehoaan.

Opi tunnistamaan kehosi ja voit paremmin!

Erilaiset uskomukset, luulot, odotukset ja toiveet voivat erkaannuttaa Sinua oman kehosi todellisuudesta. Eikä vähiten tähän vaikuta mahdollinen stressaava elämäntilanteesi.

Haluan tuoda kuvitellun minäsi kohti todellista minääsi.

Starttipakettia asiakkaan kanssa aloitellessaan kuulen usein raastavia tarinoita ihmisiltä, jotka ovat ajaneet itsenä loppuun. Ja he usein myös yrittävät suorittaa hyvinvointia tunnilla. Minun ensimmäinen tehtäväni onkin yleensä rauhoitella, että vähemmällä saadaan usein enemmän.

On aika ironista, että ihmiset suorittavat työelämässä ja sitten he suorittavat sitä vielä harrastuksessa. Harrastus pitäisi olla vastapainoa työlle tavalla tai toisella. Toki työnlaatu vaikuttaa myös millainen harrastus on hyvästä.

Nyt on trendikästä rauhoittua

Onneksi nyt 20 vuoden jälkeen on muodissa ja pinnalla sellaiset asiat kuin rauhoittuminen, hetkessä eläminen, luonnon vaikutus hyvinvointiimme (tästä olisi kanssa mehevä tarina 20 vuoden takaa, jolloin tämäkin kyseenalaistettiin), palautumisen opettelu ja nähdä elämän tärkeät asiat omassa lähipiirissä ja itsesi ympärillä.

Muistot tallentuvat myös kehoomme

Olet ehkä kuullutkin lauseen, että syvissä lihaksissa on myös syvät tunteet. Me keräämme elämän aika erilaisia muistoja kehoomme ja on hyvä myös poistaa mahdollisia jännityksiä välillä kehostasi.

Tunneilla Sinä voit rauhassa tuntea, missä kehosi haastekohdat ovat. Kun tulet tietoiseksi tuosta kohdasta voit myös tehdä sen eteen rentotuttavia venytyksiä tai voimistamista.

Tosiaan liian usein me olemme ns. ulkona kehostamme ja kiinnitämme liiaksi huomioita kehomme ulkopuoliseen toimintaan. Jos ajattelet ja ymmärrät, että asut omassa kehossasi koko elämän niin eiköhän se myös tarvitse parhaan mahdollisen huomion.

Usein ikävä kyllä, jos et itse huomaan hakea helpotusta kehosi ongelmiin, ottaa keho ohjat käsiinsä ja aiheuttaa ns. äkkipyssäyksen. Onko se sitten keuhkokuume, sydänkohtaus, burnout, masennus tms.

Ennaltaehkäisevä toiminta on eettisempää kuin sairauden hoito

Olen aina puhunut tuosta ennaltaehkäisevän terveydenhuollon puolesta ja omalta osalta teen sitä tehdä jatkossakin.

Toivottavasti tiemme kohtaavat ja voin auttaa myös Sinua.

Tavoitat minut viikoittain Tampereen Pilates Studiolta ohjaamassa yksityistunteja kuin ryhmätunteja. Teen myös palautumista mittaavia hyvinvointianalyysi Firtstbeat- mittauksia sekä selän 3D kuvauksia henkilökohtaisine ohjelmineen.

Videoverkkokurssini https://kehontunne.fi/verkkokauppa/ opettaa nimenomaan tuota oman kehon vireystilan virittämistä parhaaseen mahdolliseen kuntoon.

Viritä siis kehosi soitinta, jotta sen sointi olisi mahdollisimman harmonista.

Mahdollisuuksia on monia, jolla soittimesi soi, siten kun sen on tarkoitettu soida.

Ja nyt Sinun ei tarvitse olla edes poikkeava kansalainen, jos harrastat hivenen lempeämmin, sillä onhan se julkaistu oikein kansakunnan ykkösjulkaisussa.

Näin kauan tätäkin piti odotella 😉

Artikkeliin pääset tästä linkistä:

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006361010.html?share=ef1cbc4d51d2304a13daec5d25d0fc3b&fbclid=IwAR0bovqarQTf3e755a0qelHd9Ern2-VhwoCsaj_THRmZ5fDBrW41z1Z5QVI

Tuliko tästä ideoita, oletko ollut kanssakulkijana samaa mieltä.

Ole yhteydessä ja keskustellaan lisää, miten voisin ehkä Sinua auttaa.

Armi Lundan

armi.lundan@vilmankammen.fi

armi@kehontunne.fi

Jaa tämä
post

Toivon Sinulle!

Joulun lähestyessä ja vuoden viimeisiä päiviä kohta vietettäessä on hyvä katsoa taakse päin, mutta erityisesti kohti uutta tulevaa.

Toivottavasti vuotesi on kehittänyt Sinua yhä enemmän omaksi persoonaksesi. Olet päässyt toteuttamaan omaan minääsi, etkä vain tehnyt asioita, joita muut ovat Sinulta halunneet.

Päätä, että tuleva vuosikin on Sinun vuotesi!
Sinä päätät, mitä haluat tulevalta vuodelta.

Nyt jo ”kuulen”, kuinka mielessäsi jo löydät syitä, jotka tekevät käsityksesi mukaan tuon mahdottomaksi.
Jos tosiaan haluat, voit aloittaa muutoksen yhdestä asiasta ja tehdä pienissä osissa asioita, jotka tuovat Sinua kohti oman tiesi kulkijaa.

20 v juhlavuosi!

Itselläni on tuleva vuosi 20- vuotisjuhlavuosi Method Putkisto Pilates ohjaajana. Olen ollut edelläkävijä mm. kehonhallinnan alalla ja pioneerina oleminen ei ole aina ollut helppoa.

Olen kuitenkin saanut kulkea tietäni, jonka olen jo kauan sitten valinnut eli viedä hyvinvoinnin asiaa ja ihmisten auttamista eteenpäin.

Juhlavuoden kunniaksi tammikuussa 2020 kaikki Tampereen Pilates Studion asiakkaani saavat toisen viikkotunnin veloituksetta.

Tee toisen tunnin varaus varauspiste.fi sivustolla ja palautan pisteesi, kun saavut tunnille!

Toivon Sinulle!

Kehonhallinnan ammattilaisena toivon Sinulle tulevalle vuodelle:

Joustavia NILKKOJA

Jotta kävelysi olisi mahdollisimman luontevaa ja kivutonta

Notkeita POLVIA

Jotta pystyisit kyykistyen tekemään lumipalloja

Liikkuvia LONKKIA

Jotta voisit nauttien tanssia

Elastista SELKÄÄ

Jotta voisit tehdä lumienkeleitä

Notkeaa NISKAA

Jotta pääsi kääntyy autoa ajaessasi

ja erityisesti RENTOJA KASVOJEN LIHAKSIA

Jotta voit nostaa kasvoillesi aidon hymysi kohdatessasi vastaantulijan.

Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää joulua!

Notkeaa ja energistä vuodenvaihdetta teille kaikille.

Anna itsesi loistaa! Ole oman tiesi kulkija!

 

Armi Lundan

Vilmankämmen/Tampereen Pilates Studio

Pirkankatu 1B, 33230 Tamper. puh. 010-8356500

info@vilmankammen.fi

https://vilmankammen.fi/

https://tampereenpilatesstudio.fi/

https://kehontunne.fi/

Jaa tämä

Kauheita sanontoja!

Usein kuulee ihmisten suusta sanonnan. ”Levätään vasta haudassa”.

Kieltämättä tämä tulee aina välillä mieleen, kun kuuntelee ihmisten puheita. Tuntuu olevan niin, että niillä, joilla on työtä, uupuvat työtaakkansa alle ja heidän vointinsa huononee tuon työkuorman alla.  Näitä tarinoita saa kuulla yksityistunneilla.

Osaatko kuunnella kehosi viestäjä?

Oma kehon huoltaminen jää toissijaiseksi ja ongelmat vain kasaantuvat entisestään. Kehomme on viisas ja antaa merkkejä ensin pieninä ongelmina. Jos kuitenkaan näitä merkkejä ei kuunnella, pakottaa keho meidät nöyrtymään esim. vakavan sairauden murtamana.

Oletko esim. murtanut jalkasi, kun olet ollut erittäin stressaantunut. Tapahtuiko niin, että murtuma pakotti ottamaan vähän rauhallisemmin jonkin aikaa? Oliko tämä ilmoitus Sinulle; hellitä vähän ja ole itsellesi armollinen. Ymmärsitkö kuunnella viestiä?

Tee nyt hyvä ihminen lupaus!

Voisimmeko tehdä lupauksen, että kirjaamme nyt sinne kalenteriin sitä omaa aikaa, jota voidaan siirtää VAIN erittäin tärkeillä perusteilla.

Pidä kiinni omista harrastuksistasi/ ystävistä/ mielipuuhasta. Mikä sen ihanampaa kuin tavata ystäviä ja nauraa vatsalihakset kipeäksi – on muuten todella hyvää stressin hoitoa.

Voisitko ajatella aloittavasi vaikka tanssiharrastuksen, minkä terveysvaikutuksia hehkutetaan monella tapaa.

Tai onko Sinulla joki haave/unelma, jota et ole vielä toteuttanut. Olisiko sen aika nyt?

Ota siis aikaa itsellesi, ettet lepää vasta ……..!

”Mahdotonta, sanoi epäilys.
Vaarallista, sanoi pelko.
Turhaa, sanoi järki.
Yritä kuitenkin, kuiskasi sydän.”

 

Hyvinvointi terveisin!

 

Armi Lundán

Method Putkisto Pilates-ohjaaja

sh, hyvinvointivalmentaja

Vilmankämmen/ Tampereen Pilates Studio

Pirkankatu 1B, 33230 Tampere

methodputkistotampere.fi

vilmankammen.fi

Jaa tämä
post

”Niillä, joilla ei ole aikaa kehon huoltamiseen, on usein aikaa kehon ongelmiin.”

Anne-Mari Kehontunne-videokurssi osa2.

Anne-Mari kertoo , miten hän on kokenut kehontunne-videoverkkokurssin lantion alueen harjoitteet, jotka on erityisesti suunniteltu tasapainottamaan lantion toimintaa.

Anne-Mari työskentelee lihavuusklinikalla.

Tästä löydät blogin osa 1.

 

” Hei Armi,

Tässä havaintojani lantio-osuuden osalta.

Anteeksi viive, tässä on ollut taas kaikenlaista ..  ja oikeastaan ihan hyvä, etten heti ensimmäisen harjoituskerran jälkeen vastannut, koska vasta kun tein tehtäviä ilman ohjausta, tajusin, miten paljon keskittymistä vaatii se, ettei tee harjoittieta vaan pakara- tai muilla pintalihaksilla.

Tunnen, että lantioni on oikeassa kulmassa suhteessa rintakehääni.

Lantioni on melko kapea ja lonkkani aika jäykät. Onneksi toistaiskei ei ole ollut sen kummenpaa vaivaa lantion alueella. Usein synnyttäneillä naisilla tulee myös ongelmia lantion aluelle, niistä olen kuitenkin säästynyt.

Jos haen rentoutusta lantiolleni, koen nimenomaan nuo rauhallisesti tehtävät lantiopohjaharjoitukset , lihasten lämmittelyt ja venyttelyt sopivan minulle.

Lantiopohja lihaksiin keskittyminen vaati toisiaan keskittymistä,sillä se ei ollut kovin helppoa. Piti todella miettiä ohjeita ja rauhoittua keskittymään tekemiseen huolella.

Tunsin kyllä, että paino lantiollani jakautui harjoitteiden aikana tasaisesti.

Erityisesti pidin selkärankarullaus- liikkeestä. Ja ohjeistuksen avulla löysin kyllä myös pakaralihasten aktivoinnin. Liike tuntui ihanalta ja tunsin, että jo muutaman rullauksen jälkeen selkäni kiitti.

Uskon, että liikkeet oikein tehtynä varmasti ehkäisee virtsan karkailua, mikä on myös usein ongelmana, kun lantiopohja ei anna oikeaa tukea. Toistaiseksi tuota vaivaa ei ole, mutta kun ikää tulee lisää ,niin monelle niin käy. Ehkä seksielämäkin säilyy viriilinä ,kun myös lihakset ovat kunnossa 🙂

Vaikeinta on löytää kotona aikaa alkaa tehdä näitä harjoituksia. Vaikenta oli hahmottaa lantionpohjan kuppi.

Terveisin Anne-Mari!

—–

Kiitos Anne-Mari huomioistasi.

Ajankäytön hallintaa

Kun tutustuu omaan kehoonsa paremmin, myös sen toiminta tasapainottuu ja paranee.
Toki tuo ajankayttö on usein syynä, että oman kehon huoltoa laiminlyödään.
Minusta tässä on hieno viisaus meille kaikille mietittäväksi:
”Niillä, joilla ei ole aikaa kehon huoltamiseen, on usein aikaa kehon ongelmiin.”
Kyse on varmaankin ennen muuta päätöksestä. Ja harjoitteita voi jakaa esim. aamulle osa ja illalle osa. Voi myös keskittyä siihen kehonosaan, mikä juuri nyt kaipaa huoltoa.
Lantion alueen ongelmat ovat erittäin yleisiä. Lantion tulee olla tukeva, koska ylävärtalon paino siirtyy lantion kautta alaraajoille.
Neutraalissa asennossa lantio on keskiasennossa – ei kiertyneenä tai kallistuneena eteen tai taakse. Silloin lannerangassa on luonnollinen notko.
Lantion asennon muuttuessa painopiste siirtyy ja keho kuormittuu epätasaisesti. Kun jokin kehon osa ei tee omaa työtään, toinen kohta joutuu kompensoimaan heikkoa kohtaa. Yleensä heikot tukilihakset aiheuttavat pinnallisten ja suurempien, voimaa tuottavien lihasten yliaktivaation, mikä tuntuu jumituksina ja kipuina raajoissa ja selässä.
Olet Anne-Mari tehnyt paljon hyviä huomioita kehostasi, joten tästä on hyvä jatkaa kurssia eteen päin.
T: Armi
armi@kehontunne.fi
Jaa tämä
post

Anne-Mari auttaa lihavuusklinikalla

Kehontunne-verkkokurssille osallistuva Anne-Mari esittäytyy:

” Hei, olen Anne-Mari. ikä 56 v, sairaanhoitaja, teen työtä Jorvin sisätautipoliklinikalla ylipainoisten potilaiden parissa.

Kehontunne- videoverkkokurssille lähden mukaan avoimin mielin. Olen nähnyt muutaman Armin videon ja ihastellut niissä Armin taipuisuutta ja kehon hallintaa, ehkä jotain sellaista.
https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=MuEHq2CX2W0

Olen perusterve, ei säännöllisiä lääkkeitä. Harrastan jotain liikuntaa 3 – 4 kertaa viikossa 1 -1,5 tuntia kerrallaan. Viikonloppuisin vähän tuotakin pitempiä kävelyitä.
Olen normaalipainoinen Pituus 167 ja paino 65 kg. Takareidet ja yläselkä ovat ehkä haasteellisemmat kohdat kehossani.

Oman kehoni kanssa olen suhteellisen sinut ollut jo pidempään. En harrasta laihduttelua vaan yritän opetella syömään kulutukseni mukaan. Koska olen kova syömään, on hyvä ,että on löytynyt mukavia tapoja kuluttaa energiaa. Iän myötä haluaisin kuitenkin säilyttää lihaskuntoani ja ryhtiä sekä sopivasti joustavuutta – olen aina ollut aika jäykkä.

Työssäni haasteellisuutta on asiakkaitteni muuttunut kehokuva paljon laihtuneilla ihmisillä. Tärkeätä on, että ihminen oppisi näkemään itsensä realistisesti ja laiduttaminen ei menisi liiallisuuksiin. Toivon, että saisin kehontunne-kurssista vinkkejä laihduttajien kannustamiseen ja itsensä arvostamiseen.

Olin pääsiäisen jälkeen Suomi 100 hiihdolla Hetasta Haltille. Ahkioissa vedettiin omat ruuat ja tavarat tuntureiden poikki, yövyttiin teltoissa ja aikaa tähän käytettiin 8 päivää!

Nyt minulla on aikaa paneutua kehoni tuntemuksiin.
Palaan asiaan, kun etenen videoverkkokurssissa.

Hyvää kesän odotusta!”

Mukavaa Anne-Mari, että lähdit mukaan kurssille.

Älä epäröi laittaa kysymyksiä, jos niitä tulee kurssin edetessä. Toivottavasti koet uusia elämyksiä kurssin aikana!

Ja onnittelut vielä hienosta hiiihtosuorituksestasi.

Armi
armi@kehontunne.fi

Kehontunne.fi
https://kehontunne.fi/verkkokurssi/

Jaa tämä
post

Hyvinvoinnin lisäystä ylhäältä alas vai alhaalta ylös päin?

Minulla oli ilo ja kunnia tavata henkilöstön johtaja, joka julkisella toimialalla oli saanut mahtavia tuloksia henkilöstön sairauspoissaolojen vähenemiseen henkilökuntansa kanssa.

Kuuntelin hänen kertomustaan silmät ympyräisinä ja varmaan välillä suukin ihmetyksestä auki. En ollut koskaan kuullut vastaavaa, vaikka vettä on ehtinyt jo jonkin verran virrata Tammerkoskessa minunkin urani aikana.

No heillä kuitenkin oli päätetty toteuttaa asteittain suunnitelmallisesti  henkilöstölle henkilökohtaista ohjausta ja testausta, jotta varsin korkeatkin sairauspoissaolot saataisiin kuriin. Osallistuminen oli vapaaehtoista.

Suunnitelmallisuus

Pyydän huomioimaan sanat PÄÄTETTIIN ja SUUNNITELMALLINEN.

Usein yrityksissä sorrutaan pitämään vain jokin virkistys/tyky-päivä, kun sellaista joko vuosi odotetaan.

Pitkäntähtäyksen suunnitelma puuttuu ja turvaudutaan irrallisiin ”hauskoihin” juttuihin ja huokaistaan helpotuksesta, kun saatiin taas tämän vuoden keikka tehtyä.

Esimerkin voima

No heillä siis tapahtui niin, että kun ensimmäiset vapaaehtoiset aloittivat ja tuloksia alkoi tulla, toisetkin työntekijät kiinnostuivat. Katsottiin vähän olan takaa, mitä kaverit söivät lounaalla ja alettiin käyttää portaita hissin sijaan. Ei siis mitään tähtitiedettä, vaan pieniä käytännön asioita, kuten pitääkin.

Mitattavat säästöt

No sairauspoissaolot vähenivät 300 päivää kahdessa vuodessa. Työntekijöitä heillä on 70. Hei ajatelkaa, mikä säästö! Projektiin sijoitetut eurot tulivat monin verroin takaisin.

Ennaltaehkäisevien  toimien voimaa,  on jo toitotettu monta vuotta. Tajutaan kyllä henkilöstön terveyden merkityksen yrityksen tuloskuntoon.

”Yhtäköyttä-yhdistys”

Tässä tapauksessa johtaja oli terveydenalan osaaja. Hän näki juuri hienona asiana sen , että muut henkilökunnan jäsenet sparrasivat toinen toisiaan.  Syntyi  ”yhtäköyttä- yhdistys”.

Usein yritysjohtoa koulutetaan isolla rahalla ymmärtämään ennaltaehkäisevän toiminnan merkitys. Toteutus jää tekemättä, kun se nyt ehkä ei juuri ole itselle se kaikkein kiinnostavin juttu.

Mitä, jos aloitetaan kouluttamaan terveydenalan ammattilaisia lisää johtotehtäviin. Olisi kova paketti ; talouden- ja terveyden puolen hallitsija. Annetaan henkilökunnan itse motivoida ja opastaa toinen toisiaan hyvässä positiivisessa hengessä. Toki tähän tarvitaan se joku, joka antaa alkukipinän.

”Pururata auki”

Tärkeätä on vaikuttaa lyhimpään ”pururataan”, mikä sijaitsee korvien välissä. Kun tuo väylä saadaan auki, voi sanoa: ”ihmeitä ei ole, niitä tehdään”

Olin niin onnellinen tuosta tapaamisesta, vaikka en saanutkaan sinne myytyä omia vastaavia palvelujani, koska heillä oli jo hyvin asiat hoidossa.

Varmasti tästä tullaan vielä kuulemaan lisää ja toivottavasti saadaan muutkin yritykset heräämään vihdosta viimein.  Ennaltaehkäisevään työhön sijoitettu euro on aina tuottavampaa kuin sairauden hoito ja myös eettisempää.

Emme tarvitse enää lisää potilaita, vaan terveitä itsestään huolehtivia kansalaisia.

” Jos haluat arvioida, miten yrityksesi menestyi ennen, katso tilinpäätöstä. Jos haluat tietää, miten menestyt nyt, katso asiakkaitasi. Mutta jos haluat tietää, miten menestyt tulevaisuudessa, katso henkilökuntaasi.

Armi Lundán

sh, Method Putkisto Pilates- ohjaaja ja -opettaja

Hyvinvointivalmentaja

vilmankammen.fi

https://kehontunne.fi/verkkokurssi/

Jaa tämä
post

Mitä, jos Sinulla liikkuisi vain silmät! Osa 2.

 

Jos, et ole vielä lukenut osaa 1, löydät sen täältä:

Osa 1.

Soile on nyt käynyt läpi kehontunne-videoverkkokurssin hengitys osuutta. Soile kertoi, miten hän on kokenut harjoitteet.

”Kävin hengityksen läpi ja huomasin taas, että taidan hengittää aika pinnallisesti.Harjoitukset olivat hyviä ja helposti toteutettavissa,mutta pitäisi vaan tehdä niitä useammin.Hengitykseen en yleensä kiinnitä erityisemmin huomiota. Hengitys on mulle yleensäkin jotain, mitä vaan teen.

En kiinnitä siihen huomiota ellei ole flunssa tai muuten vaikeata hengittää. Hengitän sekä ulos että sisään suun kautta ja mielestäni on helppoa hengittää.

Koko kroppani on yleensäkin jännittynyt, joten myös varmaan hartiaseutu.

Palleaa en juurikaan käytä hengittäessäni. Välillä kuulemma vedän oikein syvään kuin huokaisisin.”

Hei Soile!

Jos lähdetään ensinnäkin siitä, miten suositellaan hengitettäväksi sisään. Sisäänhengitys tulisi tapahtua nenän kautta, jolloin nenän karvat ja ontelot huolehtivat siitä,että erilaiset epäpuhtaudet jäävät nenään eivät pääse keuhkoihin asti. Toki, jos kyseessä on esim. juokseminen, silloin happea tarvitaan enemmän ja voidaan silloin hengittää suun kautta sisään. Samaten nenän kautta hengittäessä hengitysilma lämpenee. Uloshengitys voidaan tehdä joko suun kautta tai nenän kautta.

Pallea on tärkein hengityslihaksemme. Sisäänhengityksessä pallean tulisi suuntautua kylkiä kohti, selkään ja hivenen kohti lantiota. Uloshengityksessä pallea rentoutuu ja se nousee kohti kurkunpääätä. Jos rintakehä on hyvin jäykkä, pallea ei pääse laajenemaan tarpeeksi sivulle ja näin hengitys jää pinnalliseksi.

Toki tärkeätä muistaa, että hengitystä ja sen suuntaa voidaan vaihdella riippuen siitä, mitä sillä haetaan.

Tuo huokaisu on keholle hyväksi, silloin kehon syvätkin lihakset rentoutuvat. Joten huokailuja Sinun kannattaa jatkaa 🙂

Toivon, että vietät enemmän vielä aikaa hengitysharjoitusten kanssa. Oikein suunnattu hengitys avaa rintakehän jäykkyyksiä, lievittää kipua,virkistää lymfakiertoa, rentouttaa ja alentaan stressiä. Hapekas veri virkistää kehoa ja antaa lisää energiaa.

Mukavia hengityshetkiä!

Armi

Armi@kehontunne.fi

https://kehontunne.fi/verkkokurssi/

Jaa tämä
post

Mitä, jos Sinulla liikkuisi vain silmät!

Kehontunne-verkkokurssilleni olen saanut osallistujaksi Soilen, joka lupautui kertomaan myös koskettavan tarinansa meille muille.

Vuonna 2006 hänellä todettiin likvorkanavassa (selkäydinkanava) hyvälaatuinen kasvain, joka tukki likvornesteen kierron. Tämän jälkeen tapahtumat ovatkin ihmeitä täysi!

Nestekierron turvaamiseksi minulle laitettiin shuntti. Kasvain jätettiin, koska se oli niin hankalassa paikassa, ettei ollut mahdollista saada kasvainta turvallisesti pois.

Sairaaloissa vietin n. 2 vuotta . Tilanne oli pahimmillaan sellainen, ettei minulla liikkuneet muut kuin silmät. En pystynyt puhumaan saati liikuttamaan raajojani. Ruoka meni letkulla vatsalaukkuun ja tuli ulos vaippaan ja katetriin.

Aivoni kyllä pelasi, mutta minun ympärillä henkilöt toimivat kuin en olisi kuullut mitään.

Lääkityksen sivuoireena kehoni jäykistyi jäykistymistään, vaikka lääkkeen vaikutus piti olla päinvastainen. Olin käpertynyt kasaan ja en pystynyt ilmaisemaan itseäni ollenkaan.

Kuulin, kuinka ympärillä ihmiset puhuivat minusta, joskus melko ikäväänkin sävyyn.

Hehän eivät ymmärtäneet , että kuulin ja tajusin kaikki.

Tapahtui kuitenkin ihme, ja fysioterapeuttini oivalsi, että katseellani kerroin, että ymmärrän, mitä ympärillä tapahtuu. Tästä alkoi kuntoutus ja vuonna 2008 pääsin kotiin ja työelämään palasin vuonna 2010.

Nyt tilanne on se, että ruoka maistuu ja suolentoiminnot ovat palautuneet. Ainoana haittana on lähes olematon pidätyskyky – pitää aina miettiä, missä on lähin vessa.

Jäykkyyttä jäi kaikkiin raajoihin sekä lonkkiin että selkärankaan. Minulle on tehty useita korjausleikkauksia jäykistyneihin raajoihini.Tasapainoni on huono.

Nilkat on jäykistetty, sormet eivät aukene suoriksi.

Kävelemään pystyn n. 3 km, mutta se on kankeaa. Iltaisin on jaloissa särkyä, mikä onneksi ei valvota yöllä.

Kehontunne-verkkokurssilta haen parannusta tasapainooni ja on tärketä pitää omasta kehostaan huolta, kun vielä voi!

Minä, jos kukaan osaan arvostaa, että minulle on annettu toinen mahdollisuus nauttia elämästä. Teen työtä nykyään tietotekniikan parissa.

Terveisin Soile, sairaanhoitaja, datanomi.”

Jaa tämä
post

Pitääkö olla huolissaan…

Pitääkö olla huolissaan, kun ihmiset
tekevät hyvinvoinnistaan usein kovin monimutkaista.

Riittääkö Sinulle, että heräät aamuisin ilman kipuja ja energisellä mielellä.

Vai haluatko jo aamusta aloittaa suorittamisen ensin töissä ja sitten vielä työpäivän päätteeksi lähdet suorittamaan hyvinvointiasi. Voisitko ottaa hieman löysemmin ja lopettaa suorittaminen.

Hyvinvoinnin hakeminen hampaat irvessä, voi viedä ojasta allikkoon. Kun sekä pinna että lihakset ovat kuin viulunkielet, todennäköisyys ongelmiin kroppasi kanssa lisääntyvät.

”Noidan nuoli” voi tulla vaikka kynää lattialta nostaessasi. Ei yleensä siis silloin, kun nostat raskasta taakkaa. Tällöin olet yleensä varovainen ja keskityt oikeaan asentoon ja voimantuottoon, jolloin kontrolli säilyy.

Onko vaikea ymmärtää, jos lihas on kireä, mitä sitten tehdään. Auttaisiko siihen lihaksen venytys?

Mieti, miksi lihas on kireä. Onko jokin lihas, joka ei tee omaa työtään vaan laiskottelee. Toinen lihas joutuu tekemään laiskottelevan lihaksen työt ja kuormittuu sen seuraksena itsekin.

Näinhän sitä voi olla töissäkin, jos joku laiskottelee ja jättää hommat toisille. Mitä avuksi?

Ohjataan laiskottelevaa ottamaan vastuuta omista töistään. Todennäköisesti tämän jälkeen muutkin ympärillä voivat paremmin eivätkä väsy.

Kireä lihas venytetään takaisin oikeaan pituuteensa ja laiska lihas vahvistetaan. Älä kuitenkaan tee tätä hampaat irvessä, vaan kuunnellen omaa kehoasi.

Jos olet jo saanut akuutin selkäkivun, peli ei ole menetetty.

Olen tehnyt 10 min videon akuutin selkäkivun hoitoon.

”Hyvästi akuutti selkäkipu”- videon saat käyttöösi täältä. Kirjoita viestiin ”akuutti selkäkipu”.

https://kehontunne.fi/contact-us/

Hyvinvointi terveisin!
Armi Lundán

Jaa tämä
post

Miehiltä löytynyt venyttelyn inhokki-geeni!

Tämä löydös selittää monen miehen vastenmielisyyden venyttelylle.
Kerrankin olit oikeassa ja voit todeta, että venyttely on naisten hommaa.

Mutta hei, tämä on onneksi ihan huuhaa otsikko.
Tulitko jo toiveikkaana lukemaan uutista, että voisit kotona vaimolle esittää: ” Katso nyt, tiedekin todistaa., että venyttely ei sovi miehille.”
Olen kuullut miehiltä myös selityksiä, että he ovat olleet syntymästä asti kankea. On siellä synnytyslaitoksella ollut kätilöillä hankalaa näitä jäykkiä miehiä kapaloon laittaessa.

Miehille on ominaista tehdä asioita voimalla hampaat irvessä. Tämä on ikävä kyllä harmillista, koska seuraukset ovat monesti ikäviä.

Stressaava työ, vaatimukset ja vastuu perheestä painaa harteilla ja keho stressaantuu. Olet kuullut kaikista medioista , että liikunta on hyvästä stressiin. Sanoista tekoihin ja rautaa nostamaan tai maratonille.
Stressattu kehosi joutuu äärirajoille, kun hampaat irvessä, sieraimet pullistellen kuin härällä, nostat rautaa jo valmiiksi kireillä ja lyhyillä lihaksilla sekä väärällä tekniikalla.

Menet nukkumaan ja kehosi koettaa palautua päivän rasituksesta, mutta se ei onnistukaan täydellisesti.
Lihakset koettavat poistaa maitohappoa kehostasi ja ehkä murehdit jo tulevaa työpäivää alitajunnassasi.

Jos työsi on stressaavaa, tarvitset vastapainoksi palauttavaa harjoittelua.

Tiedätkö, että lyhyet kireät lihakset eivät saavuta maksimaalista voimaa, vaikka kuinka punnerrat voimalla. Järkevämpää olisi ensin palauttaa lihaksiin pituus ja elastisuus ja vasta sitten hankkia voimaa paremmin tuloksin.
Tärkeätäon , että voisit tehdä harjoitteet niin, ettet vahingoita kehoasi. Ja olisi toki mielelle hyvä, jos harrastuksesi vielä tuntuisi mukavalta.

Kun nyt päätät aloittaa venyttelyn, muista tehdä se hengittäen rauhallisesti ja rentouttaen kehosi mahdollisimman hyvin. Ei siis hampaat irvessä, koska jännittäessäsi ja voimalla tehty venyttely ei tuota tulosta ja voi jopa vahingoittaa kehoasi.Lisäksi kehon sisäinen tuki pitää olla aina ensin mukana venyttelyjä tehdessäsi.

Meidän ihanat miehet olisivat vieläkin ihanimpia, kun he uskaltaisivat antaa hivenen rentoutta itselleen. Kun keho rentoutuu, mielikin rentoutuu ja päinvastoin.

Samaten monia miehiä vaivaavat selkäongelmat saataisiin minimoitua.

Usko pois, geenitieteen taakse et voi enää paeta. Katso peiliin ja uskalla myöntää, että nyt tarvitaan suunnanmuutosta myös itsesi hoitoon.

Vapaudu liikkumaan kivutta ja nauti liikkeen ihanuudesta.

Mukavaa päivää ihanat miehet!
Armi

Kehontunne.fi

Jaa tämä