fbpx

Mitä, jos Sinulla liikkuisi vain silmät!

Kehontunne-verkkokurssilleni olen saanut osallistujaksi Soilen, joka lupautui kertomaan myös koskettavan tarinansa meille muille.

Vuonna 2006 hänellä todettiin likvorkanavassa (selkäydinkanava) hyvälaatuinen kasvain, joka tukki likvornesteen kierron. Tämän jälkeen tapahtumat ovatkin ihmeitä täysi!

Nestekierron turvaamiseksi minulle laitettiin shuntti. Kasvain jätettiin, koska se oli niin hankalassa paikassa, ettei ollut mahdollista saada kasvainta turvallisesti pois.

Sairaaloissa vietin n. 2 vuotta . Tilanne oli pahimmillaan sellainen, ettei minulla liikkuneet muut kuin silmät. En pystynyt puhumaan saati liikuttamaan raajojani. Ruoka meni letkulla vatsalaukkuun ja tuli ulos vaippaan ja katetriin.

Aivoni kyllä pelasi, mutta minun ympärillä henkilöt toimivat kuin en olisi kuullut mitään.

Lääkityksen sivuoireena kehoni jäykistyi jäykistymistään, vaikka lääkkeen vaikutus piti olla päinvastainen. Olin käpertynyt kasaan ja en pystynyt ilmaisemaan itseäni ollenkaan.

Kuulin, kuinka ympärillä ihmiset puhuivat minusta, joskus melko ikäväänkin sävyyn.

Hehän eivät ymmärtäneet , että kuulin ja tajusin kaikki.

Tapahtui kuitenkin ihme, ja fysioterapeuttini oivalsi, että katseellani kerroin, että ymmärrän, mitä ympärillä tapahtuu. Tästä alkoi kuntoutus ja vuonna 2008 pääsin kotiin ja työelämään palasin vuonna 2010.

Nyt tilanne on se, että ruoka maistuu ja suolentoiminnot ovat palautuneet. Ainoana haittana on lähes olematon pidätyskyky – pitää aina miettiä, missä on lähin vessa.

Jäykkyyttä jäi kaikkiin raajoihin sekä lonkkiin että selkärankaan. Minulle on tehty useita korjausleikkauksia jäykistyneihin raajoihini.Tasapainoni on huono.

Nilkat on jäykistetty, sormet eivät aukene suoriksi.

Kävelemään pystyn n. 3 km, mutta se on kankeaa. Iltaisin on jaloissa särkyä, mikä onneksi ei valvota yöllä.

Kehontunne-verkkokurssilta haen parannusta tasapainooni ja on tärketä pitää omasta kehostaan huolta, kun vielä voi!

Minä, jos kukaan osaan arvostaa, että minulle on annettu toinen mahdollisuus nauttia elämästä. Teen työtä nykyään tietotekniikan parissa.

Terveisin Soile, sairaanhoitaja, datanomi.”