fbpx

Laihduttajakansaa

Nyt vähän suututtaa. Näitä laihdutuskuuri mainoksia tulee taas joka tuutista.

Miten me ihmiset ollaan niin hassuja, että me näihin aina tarraudutaan.Pitäisi päästä nimenomaan ajatukseen, että laihduttamisen sijaan valitaan ykkösasiaksi hyvinvoinnin hoitaminen. Se taas ei ole kuuria, vaan sen tulisi olla elämäntapa. No okei, joskus voi tuollainen kuuri kyllä saada alkusysäyksen aikaan ja hetkellistä onnistumista. Mutta eiköhän ole tutkimuksiakin tehty, että pysyviä tuloksia harvoin tulee. Piti oikein tutkia, onko tätä tutkittu ja löysin ainakin tämän.

Laihdutuskuurista tutkittua tietoa

”Tutkija Sares-Jäsken mukaan laihdutusyritykset saattavat kuitenkin jopa lisätä riskiä lihoa pidemmällä aikavälillä.” Väitöskirjan löydät täältä

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/317833 ”Hän kertoo, että vuonna 2017 tehdyn FinTerveys-tutkimuksen mukaan laihduttaminen on vielä yleisempää: naisista yli puolet on joskus yrittänyt laihduttaa. Jopa 65 prosenttia työikäisistä naisista ja 43 prosenttia työikäisistä miehistä kertoi joskus laihduttaneensa.”

”Jos laihduttamisesta siis on terveydellistä hyötyä, laihtuminen kannattaa asettaa tavoitteeksi. Toisaalta jos taustalla on useita epäonnistuneita laihduttamisyrityksiä, voi olla järkevää ottaa painoneutraali lähestymistapa, jossa keskitytään terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen.”

Lue täältä lisää Sares-Jääsen tutkimuksesta:

Luo itsesi uudelleen

Muistan, kuinka vuosia sitten jo eräs asiakkaani kysyi: ”Miten Armi saadaan tämä uimarengas tästä vyötäröltä?” Minä kysyi puolestani: ” Miten sinä muuten voit?”. “Ihan hyvin”, vastasi asiakas.  ”Anna se vyötärömakkara sitten olla”

Kun haluat tutustua järkeviin ohjeisiin suhtautumisessa ravintoon, ravintoneuvoja Ninna Hannu voisi olla avuksesi. Täältä löydöt Salliva sivuston ravintoneuvontaa.

Joe Dispenza kirjassaan ”Luo itsesi uudelleen” kertoo, kuinka ajatukset ja tunteet vaikuttavat jopa meidän biologiseen järjestelmän. ”Meidän tulisi saada mieli ja keho toimimaan saman tavoitteet mukaan. Jos mieli ja keho ovat ristiriidassa muutosta ei synny. Muutos alkaa ajattelusta. Pyri tekemään muutos ilon kautta.” Ajattele, mitä se vaikuttaa, jos olemme aina tyytymätön itseemme. Voimme tämän seurauksena sairastua jopa kroonisesti.

Miten kehostasi tulee sinun palvelijasi eikä ainainen ongelmien tyyssija?

Itse en ole mikään pyhä totuus, mutta olen koettanut saada myös noita terveitä käytänteitä sopimaan omaan arkeeni. Pienin muutoksin askel kerrallaan päästään eteenpäin. Uutena vinkkinä sinullekin tässä keino, joka voisi vaikka saada aikaan säännöllistä hyvinvoinnin lisäystä viikkoosi.

Käytän paperikalenteria, johon merkitsen oranssilla kynällä, kun teen jonkinlaisia hyvinvoinnin toimia itselleni.  Siinä voi olla aamujumppa, töissä tehtävä pilateksen tai syvävenyttelyn ohjaus, kävely tai miksei vaikka myös hieronta tms rentoutuminen.  

Muista, että hyvinvointia ei aina tarvitse suorittaa, me suoritamme muutenkin liikaa! Kalenteristasi näet yhdellä silmäyksellä viikkotapahtumina, kuinka paljon oranssia merkintää on tullut viikolle. Mielestäni aika kannustavaa ja helposti havainnoitavaa.

Toivottavasti sinulle tulee tästä lähtien myös omalla lempivärilläsi tehtyjä merkintöjä kalenteriisi. Mielesi on tyytyväinen ja kehosikin voi hyvin.

Laitahan tämä vinkki käytäntöön ja kuulisin mielelläni,  miten onnistuit.

Tiedolla, taidolla, ei raivolla!

Armi

 

Armi Lundán armi@kehontunne.fi

Pilates-ohjaaja ja kehonhallinnan ammattilainen, Hyvinvointivalmentaja