fbpx

Mitä, jos Sinulla liikkuisi vain silmät! Osa 2.

 

Jos, et ole vielä lukenut osaa 1, löydät sen täältä:

Osa 1.

Soile on nyt käynyt läpi kehontunne-videoverkkokurssin hengitys osuutta. Soile kertoi, miten hän on kokenut harjoitteet.

”Kävin hengityksen läpi ja huomasin taas, että taidan hengittää aika pinnallisesti.Harjoitukset olivat hyviä ja helposti toteutettavissa,mutta pitäisi vaan tehdä niitä useammin.Hengitykseen en yleensä kiinnitä erityisemmin huomiota. Hengitys on mulle yleensäkin jotain, mitä vaan teen.

En kiinnitä siihen huomiota ellei ole flunssa tai muuten vaikeata hengittää. Hengitän sekä ulos että sisään suun kautta ja mielestäni on helppoa hengittää.

Koko kroppani on yleensäkin jännittynyt, joten myös varmaan hartiaseutu.

Palleaa en juurikaan käytä hengittäessäni. Välillä kuulemma vedän oikein syvään kuin huokaisisin.”

Hei Soile!

Jos lähdetään ensinnäkin siitä, miten suositellaan hengitettäväksi sisään. Sisäänhengitys tulisi tapahtua nenän kautta, jolloin nenän karvat ja ontelot huolehtivat siitä,että erilaiset epäpuhtaudet jäävät nenään eivät pääse keuhkoihin asti. Toki, jos kyseessä on esim. juokseminen, silloin happea tarvitaan enemmän ja voidaan silloin hengittää suun kautta sisään. Samaten nenän kautta hengittäessä hengitysilma lämpenee. Uloshengitys voidaan tehdä joko suun kautta tai nenän kautta.

Pallea on tärkein hengityslihaksemme. Sisäänhengityksessä pallean tulisi suuntautua kylkiä kohti, selkään ja hivenen kohti lantiota. Uloshengityksessä pallea rentoutuu ja se nousee kohti kurkunpääätä. Jos rintakehä on hyvin jäykkä, pallea ei pääse laajenemaan tarpeeksi sivulle ja näin hengitys jää pinnalliseksi.

Toki tärkeätä muistaa, että hengitystä ja sen suuntaa voidaan vaihdella riippuen siitä, mitä sillä haetaan.

Tuo huokaisu on keholle hyväksi, silloin kehon syvätkin lihakset rentoutuvat. Joten huokailuja Sinun kannattaa jatkaa 🙂

Toivon, että vietät enemmän vielä aikaa hengitysharjoitusten kanssa. Oikein suunnattu hengitys avaa rintakehän jäykkyyksiä, lievittää kipua,virkistää lymfakiertoa, rentouttaa ja alentaan stressiä. Hapekas veri virkistää kehoa ja antaa lisää energiaa.

Mukavia hengityshetkiä!

Armi

Armi@kehontunne.fi

https://kehontunne.fi/verkkokurssi/