fbpx
Kaksinaista istuu selät vastakkain ja hymyilee

Hallitseeko selkäkipu elämääsi - poista kipu!

Vuosien kokemuksella tiedän, että pelkällä suorittamisella selkäsi ei tervehdy. Tarvitset rauhallista kireyksien avaamista, jotta hermostosi vapautuu toimimaan oikein ja saavutat lihastasapainon ja vapaudut liikkumaan ilman kipua. Kun kehosi kireydet ovat antaneet periksi ja luusi asettuneet oikeaa asentoon, voit aloittaa lihasten vahvistamisen. Kurssilla rakennat vahvat lihakset kehoa sisältä päin tukien ja näin selkäsi saa hyvän tuen ja voit paremmin. Selkäkipu ei enää hallitse elämääsi!

Selkäkivut ovat kiusallinen vaiva

Selkäkivut ovat hyvin yleisiä ja melkein jokainen kohtaa ne jossain vaiheessa elämäänsä. On kuitenkin tärkeätä, että selkäkivut eivät pääse hallitsemaan elämääsi, vaan sinä ohjaat selkäsi terveyttä.

Todennäköisesti Sinullakin on ollut selkä joskus kipeä. Suurinosa kivuista paranee  melko nopeasti. Vanha viisaus, liike on lääkettä,  pätee myös selkäkipuihin. Mitä paremmassa kunnossa selkärankaasi tukevat lihakset ovat, sitä nopeammin paraneminenkin yleensä tapahtuu. On hyvä ylläpitää hyvää lihaskuntoa ja ymmärtää, mitä liikettä selkä milloinkin kaipaa. Muista kuitenkin, että pelkällä suorittamisella selkäsi ei tervehdy.

Mikäli selkäsi lihastasapainossa on puutteita, tarvitaan rauhallista kireyksien avaamista, jotta hermostosi vapautuu toimimaan oikein. Lisäksi tarvitaaan lihasten vahvistamista, koska kireät lihakset kertovat siitä, että jotkut lihakset eivät tee omaa työtään eli laiskottelevat ja toiset lihakset ylikuormittuvat. Kun kehosi kireydet ovat antaneet periksi ja luustosi asettunut oikeaan asentoon, voit aloittaa lihasten vahvistamisen. Rakenna vahvat lihakset kehoa sisältä päin tukien ja näin selkäsi saa hyvän tuen ja voit paremmin.

Kun olet kiinnostunut selkärankasi rakenteesta, liikkuvuudesta ja sen haastekohdista, mittauta selkärankasi kunto ilman röntgensäteilyä turvallisesti Spinal Mouse 3D-menetelmällä.

Akuutti selkäkipu yleensä hyvälaatuinen

 Jos joudut olemaan kivun takia vuodelevossa viikon, selkääsi tukevat tukilihakset (multifidukset) menettävät jopa 50% lihasmassastaan ja se korvautuu rasvalla. Tuon menetetyn lihasmassan uudelleen kasvattaminen saattaa kestää jopa vuoden. Pyri siis välttämään pitkittynyttä vuodelepoa.

Akuutti selkäkipusi aiheuttaa pitkittyessään liikkeiden säätelyhäiriön ja johtaa krooniseen selkäkipuun. Selkääsi tukevat pienet multifilduslihakset surkastuvat. Harjoitteita on hyvä tehdä säännöllisesti, jotta säästyt kivuilta ja ehkä pitkiltäkin sairaslomilta.

Kaikesta huolimatta selkäsairaudet ovat luonteeltaan usein hyvänlaatuisia ja niillä on hyvä ennuste. Hyvä lihastasapaino onkin tärketä selkäsi terveyden kannalta. Sinun tulee vain tietää, millaisia toimia on tehtävä ja ottaa harjoitteet käyttöösi.

Asentoa ylläpitävien lihasten aktiivisuus loppuu välittömästi kun istut alas

Kun istut, suurten asentoa ylläpitävien lihastesi aktiivisuus loppuu ja energiankulutus laskee lähes lepotasolle. Istuminen on staattinen asento, jossa välilevyillesi ja selkälihaksillesi kohdistuu suurta painetta. Jos joudut päivittäin istumaan paljon, päiviä kannattaa jaksottaa ja ”avata” lonkan liikettä säännöllisesti sekä parantaa välilevyjen aineenvaihduntaa pienillä lannerangan ja lantion harjoitteilla.

Istuessasi usein lysähdät tuolissa etukenoon – asentoon, joka venyttää selkälihaksia ja kuormittaa selkää erityisen paljon. Suurin osa alaselkäkivuista johtuu selkälihastesi kuormituksesta ja lihastasapainon huonosta toimimattomuudesta. Mutta ei huolta, pääset näistä ongelmista, kun sinulla on tietoa ja hyvät ohjeet, mitä tulee tehdä.

 

Lonkankoukistajat monesti selkäkivun aiheuttajia

Lonkankoukistajat ovat tärkeät lihaksesi seistessä, kävellessä kuin juostessakin. Kiristyessään lonkankoukistajasi aiheuttavat ylimääräistä painetta lannerangassasi, mikä voi aiheuttaa lannerangan kiputiloja sekä selkärangan että lantion virheasentoja. Tämän takia tuleekin aina tarkistaa lonkankoukistajien kunto, kun alaselkäkivuille haetaan syytä.

Keskivartaloa harjoittaessasi kannattaa huomioida vatsalihasten ja lonkankoukistajien yhteistyö.Kun teet vatsalihasharjoitteita, tarkkaile aktivoituuko lonkankoukistajasi ensimmäiseksi vai osaatko kytkeä syvät lihaksesi toimintaan. Vatsalihasten tulee tukea selän toimintaa. Selän ja vatsa lihasten tulee olla yhtä voimakkaat, jolloin keho toimii tarkoituksenmukaisesti.

"Olet niin vanha kuin selkärankasi on liikkuva”

Pidä huolto selkäsi liikkuvuudesta

Kehontunne-videoverkkokurssilla annan aluksi ohjeita akuutin selkäkivun hoitoon. Kun kipu on saatu vähenemään,  voit vahvistaa selkääsi ja oppia käyttämään lihaksistoasi niin, että se tukee selkäsi hyvinvointia. Kerron miksi ja miten liikkeet tehdään ja mitä liikkeillä tavoitellaan. Harjoitteet tehdään rauhallisesti hengityksen tahdissa ja näytän, miten ne tehdään ilman hampaiden kiristelyä.

Kehontunne -videokurssi on matka sinun hyvinvointiisi! Haluan tarjota sinulle mahdollisuuden voida paremmin koko loppuelämäsi. Kurssin käytyäsi ja harjoitteet sisäistäessäsi, olet saanut eväät kehontuntemukseesi, josta nautit loppuelämäsi. Löydät oman kehosi parhaan mahdollisen potentiaalin. Hallittuasi nämä perusasiat luonnollisella tavalla, saat enemmän mahdollisuuksia tehdä myös muuta laadukkaasti! Oppisi siirtyvät siis työn tekoosi, harrastuksiin ja jokapäiviseen elämääsi. Oppi on siis kehossasi koko loppuelämän. Kohta sinulla on iloinen, suruton liikkuva selkä ja sinä hallitset elämääsi eikä selkäsi.

"Kehomme on niin laaja ja hieno mekanismi, että on hyvä kertailla perusteita aina aika ajoin ja tämä verkkovalmennus on oikein hyvä siihen."
Kaisa, Pilates-ohjaaja
Suosittelen sinulle seuraavaa kurssia. Kurssin aihepiirit näet alla osioittain.

Kurssilla neuvon, miten hallitset ja selätät selkäkipusi. Kurssilla saat;

Tervetuloa mukaan, kurssin taustaa

Pitkä kokemukseni erilaisten ryhtiongelmien hoidossa ja kehonhallinnan- ohjaajana, ovat antanut näkökulmaa ihmisten auttamiseen. Suorittaja yhteiskunnassa myös hyvinvointia usein suoritetaan. Vähemmälläkin selviää, kun tietää, mitä tehdään ja sen haluan myös sinulle opettaa.

OSa 1

Miten tunnet ja hoidat selkääsi paremmin

Tässä kerron, mitkä perusasiat pitää olla kunnossa, jotta selkäsi toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Kerron millaista liikettä selkäsi kaipaa, jotta se turvaa riittävän tuen nikamille ja välilevyille ja sitä kautta selkäsi hyvinvoinnille.

Osa 2

AKUUTTI SELKÄKIPU

Useimmat kokevat jossain vaiheessa elämää selkäkipua. Akuutin selkäkivun hoitoon kannatta kiinnittää huomiota, jotta kivut eivät pääse kroonistumaan. Muutamalla liikeellä varmistat, että selkälihaksesi rentoutuvat. Teet liikkeitä, joilla vahvistat vatsalihasten ja selkälihasten yhteistyötä. Pilates liikkeistäkin tutut saha, pallonlailla keinuminen ja maailmanympäri aktivoivat hyvin selkäsi liikkuvutta. Selkärankarullaus avaa taaimmaista lihaskalvolinjaa.

Osa 3

Liikettä selälle osa 1

Tässä osiossa mm. poistat rintalihasten kireyttä, mikä tuo olkapäät liiaksi eteen ja yläselkä pyöristyy huonoon asentoon. Aktivoimme selänlihakset töihin ja kiinnitämme huomiota pakaralihaksen työhön , jotta selkälihakset eivät ole ylikuormittuneet.

Liikettä selälle osa 2

Teet liikkeitä, joilla vahvistat vatsalihasten ja selkälihasten yhteistyötä. Pilates liikkeistäkin tutut saha, pallonlailla keinuminen ja maailmanympäri aktivoivat hyvin selkäsi liikkuvutta. Selkärankarullaus avaa taaimmaista lihaskalvolinjaa. 

Osa 4

Osa 5

Lonkankoukistajat monen selkäkivun syy

Jos joudut päivittäin istumaan paljon, lonkankoukistajat kiristyvät ja vievät selkäsi pois neutraaliasennosta ja aiheuttavat selkäsärkyä. Tässä osiossa teet harjoitteita, joilla lonkakoukistajat pysyvät elastisena ja vahvoina, jotta selkäsi pysyy kunnossa. Lantiosi asettuu normaaliin asentoon ja tukee ryhtiäsi. Ei siis enään alaselän väsymistä.

Osa 6

Liikekokoelma terveempi selkä osa 1, akuuttiin selkäkipuun

Useimmat kokevat jossain vaiheessa elämää selkäkipua. Akuutin selkäkivun hoitoon kannatta kiinnittää huomiota, jotta kivut eivät pääse kroonistumaan. Muutamalla liikkeellä varmistat, että selkälihaksesi rentoutuvat ja selätät selkäkipusi nopeammin.

Osa 7

Liikekokoelma Terveempi selkä osa 2

Osioiden liikkeet on koottu peräkkäiseksi liikesarjoiksi, jolloin voit tehdä ne omana jumppatuokiona ja oman aikataulusi mukaan. Voit valita juuri ne harjoitteet, joita kehosi juuri sillä hetkellä kaipaa. Näissä osioissa ei ole niin paljon teoriaa ja anatomiaa.

Osa 8

Liikekokoelma Terveempi selkä osa 3

Osioiden liikkeet on koottu peräkkäiseksi liikesarjoiksi, jolloin voit tehdä ne omana jumppatuokiona ja oman aikataulusi mukaan. Voit valita juuri ne harjoitteet, joita kehosi juuri sillä hetkellä kaipaa. Näissä osioissa ei ole niin paljon teoriaa ja anatomiaa.

Osa 9

MITEN VOIT MITATA HYVINVOINTIASI

Kun haluat selvittää tarkemmin oman kuntotasosi, kerron sinulle millaisia mahdollisuuksia on helposti saada tietoa nykytilanteestasi. Mittaukset myös motivoivat tekemään harjoitteita ja voit halutessasi tehdä mittaukset jonkin ajan kuluessa uudestaan ja näin todentaan, mitä tuloksia olet saavuttanut.

Osallistu verkkokurssille ja selätä selkäkipusi

Ryhmille:Mittauta selkärankasi kunto turvallisesti Spinal Mouse 3D-menetelmällä

 Ryhmille sopimuksen mukaan  työpaikkakäyntejä. Sopii hyvin osaksi työyhteisön kuntoprojekteja.

Opit mukanasi loppuelämäsi

Opit hoitamaan kehoasi uudella tavalla. Opit säilyvät kehosi lihasmuistissa loppuelämäsi.

Kurssit käytössäsi ilman aikarajaa

Materiaali on käytössäsi ilman aikarajaa. Voit kerrata asioita omaan tahtiisi ja palata aiheeseen aina uudestaan.

Tyytyväisyystakuu

Kun teet harjoitteet ohjeiden mukaisesti ja koet, että saat niistä hyötyä, kerro se myös muille. Jos et koe saavasi niistä mitään hyötyä, ilmoita tyytymättömyytesi meille ja saat rahasi takaisin.